Åpningstider bakeri og kafè
Første åpningsdag i 2025 blir fredag 04.April
04. April - 22. juni
Fredag kl. 11-16
Laurdag Kl. 10-15
23. juni - 10. august
Torsdag-Fredag kl. 10-16
Laurdag kl. 10-15
Søndag kl. 11-15
22. august - 21. desember
Fredag kl. 11-16
Laurdag Kl. 10-14
Bakeri og kafè i løo
I bakeriet nyttar me økologiske råvarer frå Noreg, ikkje berre fordi dei har særs høg kvalitet, men først og fremst fordi bøndene ikkje brukar sprøytevernmidlar og kunstgjødsel.
Øko-bonden spelar på lag med naturen, og dermed sørger ho/han for å legge til rette for eit mykje større biologisk mangfald både over og under jorda enn ved konvensjonelt landbruk. Me vågar å sei at du kjenner det på smaken! Hjarteleg velkomne til vårt vesle bakeri med eit stort hjarte for ordentlige råvarar!
Handtverksbakst
I det vesle økologiske bakeriet og kafèen vår bakar me alt for hand i steinovnar. Her bakar me surdeigsbrød, skillingsbollar, mandelknutar, croissanter, store kringler, scones, focaccia og mykje anna bakst som varierer litt etter årstid og ynskje frå kundane og bakaren sin inspirasjon.
Baksten bakes med steinmalt økologisk mjøl frå gardar på austlandet. Her kan du også bestille frukost i samband med opphaldet ditt. Me lagar også påsmurte rundstykker og sandwich. Nokon gongar har me også tilbod om pizza eller varm suppe med råvarar frå vår eigen kjøkenhage.
Kvifor surdeig
Å bake med surdeig har lange tradisjonar, over 5000 år tilbake i tid, og er den opphavlege måten å bake brød på. Surdeigsbrød er eit sunnare alternativ enn gjærheva brød fordi surdeigsheva brød er lettare for kroppen å fordøye og gir eit betre næringsopptak. Eit godt og sunt brød treng berre 3 ingrediensar: mjøl, vatn og salt. I tillegg er det godt for tarmens mange gode bakteriar å nytta ulike fiberrike råvarar som nøtter, frø og heile korn i brøda også
Urkorn var også eit naturleg val sjølv om bakeeigenskapane ikkje er like god som hos dei vidareforedla sortane. Til dømes så har gamle kveitesortar som einkorn, emmer og spelt svakare gluten i tillegg til å ha eit høgare innhald av dei viktige næringsstoffa samanlikna med moderne kveite. I alle surdeigsbrøda er det brukt surdeigsstartar som er basert på svedjerug og landkveite eller spelt.